Overslaan en naar de inhoud gaan

Cinnamon als panellid aanwezig bij themabijeenkomst in het kader van de Autismeweek

In het kader van de Autismeweek een themabijeenkomst bijgewoond van het REA College. Een grote diversiteit aan mensen waren hierbij aanwezig zoals: studenten, jobcoaches, medewerkers UWV, medewerkers Gemeente en begeleiders.
Vanuit de rol van werkgever was ik uitgenodigd door Jan-Willem Poelma om deel te nemen aan het panel. Jan Willem is ook jobcoach van één van onze medewerkers.

In het kader van de Autismeweek een themabijeenkomst bijgewoond van het REA College. Een grote diversiteit aan mensen waren hierbij aanwezig zoals: studenten, jobcoaches, medewerkers UWV, medewerkers Gemeente en begeleiders.

Vanuit de rol van werkgever was ik uitgenodigd door Jan-Willem Poelma om deel te nemen aan het panel. Jan Willem is ook jobcoach van één van onze medewerkers.

Het thema was "(on)begrensde mogelijkheden bij scholing en werk". Wist u bijvoorbeeld dat 50% van de mensen in het autistisch spectrum momenteel niet (betaald) aan het werk is?

Het doel van de bijeenkomst was dan ook: "Wat kan ik vanuit mijn rol bijdragen om hier iets aan te doen!".

Diverse vragen kwamen aan de orde zoals:

  • Welke dingen die jij in het begin deed, zou je nu echt niet meer doen wanneer je te maken krijgt met een werknemer met autisme?
  • Waar ligt jouw grens als werkgever met wat toelaatbaar /aanpasbaar/acceptabel is?

Het werd een zeer inspirerende bijeenkomst waarbij een ieder vanuit zijn of haar positie waardevolle informatie deelde.

Ik heb gemerkt dat vanuit mijn bedrijf Cinnamon Interactive het zeer leerzaam, verrijkend en effectief is om hier aan bij te dragen.

Mocht je als werkgever, werknemer of als mens eens willen sparren over dit boeiende onderwerp, bel of mail gerust voor een afspraak.