Overslaan en naar de inhoud gaan

Historie

Reeds 25 jaar staat ons bedrijf midden in de dynamische ICT-wereld. Met een beetje kaneel kan je een groot verschil in smaak maken!

Onderstaand treft u in vogelvlucht de historie van ons bedrijf met bijzondere projecten die we uitgevoerd hebben.

Peter Dekker op kantoor Cinnamon

Oprichting van Cinnamon Interactive B.V. (1998)

Grondlegger Stephen Hay richt samen met 2 andere aandeelhouders het bedrijf Cinnamon Interactive B.V. op. Er wordt gestart op de Tweebaksmarkt, hartje centrum van Leeuwarden. Daar zal het bedrijf tot 2002 gevestigd zijn, waarna het naar het Zaailand verhuist. Vanaf 2008 verplaatst het kantoor zich naar de Leeuwerikstraat om in zich 2013 weer te vestigen in het centrum van Leeuwarden - op het Zuiderplein (huidige locatie). 

prinsjesdag_-_cinnamon_interactive_vanuit_flickr_min_van_financien.jpg

Ontwikkeling als bedrijf en in relatie tot toegankelijkheid (1998-2008)

Cinnamon heeft samen met TNO Telecom en in opdracht van Stichting ICTU de Overheid.nl Webrichtlijnen ontwikkeld. Tevens is Cinnamon, in deze periode, actief lid van de klankbordgroep Webrichtlijnen. Ook wordt Cinnamon gevraagd om een Toetstool te ontwikkelen met betrekking tot deze Webrichtlijnen voor de Overheid. Vervolgens worden er onder andere projecten uitgevoerd voor de Algemene Rekenkamer, Corpus (Reis door de mens), Bibliotheek Leeuwarden en Prinsjesdag (2007 & 2008).

Ontwikkeling Atoomtop website en andere grote (inter)nationale projecten (2009-2015)

In 2014 komen alle wereldleiders (waaronder Barack Obama) naar Nederland voor de Atoomtop. Cinnamon mag deze website bouwen, beveiligen en toegankelijk maken. We krijgen zelfs een bedankbrief van President Mark Rutte voor onze bijdrage aan deze succesvolle top! Tevens mogen we in deze periode websites bouwen voor De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, UWV (Werkblad magazine), ICTU (website Burger Server Nummer), de Gezondheidsraad en de Global Conference on Cyber Space (GCCS).

Om meer controle en invloed te hebben op de veiligheid en snelheid van websites gaan we de hosting voortaan in eigen beheer nemen. 

Usability en maatwerkoplossingen voor diverse projecten (2016-2020)

Cinnamon transformeert zich deze jaren van uitvoerder/bouwer van websites naar een online partner. Bij ons ontwikkelproces staat de gebruiker centraal, zodat de volgende stappen een logisch vervolg is. Hierdoor ontwikkelen we vanaf de start samen met de organisatie en haar gebruikers van de website. Tevens bouwen we maatwerk koppelingen met externe systemen, zoals CRM-pakketten. Een mooi voorbeeld hiervan is Hesselmans uitvaardbenodigdheden, waarbij een website en webshop gekoppeld worden met Exact online. 

Andere gebruiksvriendelijke websites worden ontwikkeld voor Samen van de Klant (Programmaraad) en Unesco.

Foto diverse usability testen en gebruik data Cinnamon Interactive Leeuwarden

Grote projecten met een multidisciplinair team (2021-2023)

De mogelijkheden op het gebied van techniek en design nemen toe. Ook wordt er vanuit opdrachtgevers steeds meer geƫist ten aanzien van veiligheid, privacy (AVG) en toegankelijkheid (Webrichtlijnen/WCAG 2.0). Zowel kwantitatieve als kwalitatieve data worden ingezet bij klanten. Gebruikers gaan functionaliteiten van de websites toetsen aan de hand van opdrachten. Hiermee wordt, voordat een website opgeleverd wordt, de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid getoetst door echte gebruikers.

In deze periode hebben we prachtige projecten uit mogen voeren voor de Gemeente Leeuwarden, een Veiligheidsregio, Stichting Werelderfgoed Nederland, MBO- en HO-toegankelijk en ook Stichting Praamvaren Leeuwarden.

Chat GPT toekomst op tijdlijn Cnnamon Interactive uit Leeuwarden

De toekomst (2023- ?)

Nieuwe ontwikkelingen zullen nauwlettend in de gaten gehouden worden, wat we combineren met passie en enthousiasme voor ons vak. Door de intensieve relaties met onze klanten, kunnen we prima inspelen op gewijzigde omstandigheden!