Overslaan en naar de inhoud gaan

MBO-toegankelijk

Deze website laat zien welke ondersteuningsmogelijkheden en regelingen er zijn voor studenten met een beperking in het middelbaar beroepsonderwijs.

Naar de website

Aanleiding

Op 24 april 2019 vond het Algemeen Overleg plaats in de Tweede Kamer over studeren met een functiebeperking in het mbo en ho. Hier werd geconstateerd dat de informatievoorziening richting studenten met een ondersteuningsvraag voor verbetering vatbaar is.

Op basis van een grote wensenlijst is de vertaling gemaakt naar een online concept. 

Toegankelijkheide website

Een website die de naam MBO toegankelijk draagt, moet natuurlijk ook toegankelijk gebouwd zijn. Zowel bij de bouw als het vullen van de website is inclusiviteit een vereiste. Zowel de webredactie, het ontwerpbureau De Staat van Creatie, als Cinnamon, hebben hier rekening mee gehouden.

De toetsingsinstantie Cardan Technobility heeft de website getoetst op het niveau WCAG 2.1 AA. Na een hertoets zijn alle 50 getoetste criteria succesvol doorgevoerd!

De toegankelijkheidsverklaring

Voor dit project hebben wij samengewerkt met:

Marloes Grootmeijer, Expertisecentrum inclusief onderwijs

Cinnamon heeft voor ons twee websites ontwikkeld om studenten in het mbo en hoger onderwijs te informeren over ondersteuning en voorzieningen die bijdragen aan hun studiesucces. De structuur en toegankelijkheid zijn daarbij heel belangrijk. Cinnamon heeft hierin goed meegedacht. 

De samenwerking verliep vlotjes. Het is fijn dat wij kunnen meekijken wanneer Cinnamon bezig is met het oplossen van onze vragen. Dat doen ze altijd snel en kundig, ook bij wat ingewikkeldere vraagstukken. We hebben nooit een ‘nee’ gehad, tenzij iets niet binnen ons eigen budget paste. Het contact is altijd plezierig.

Eenvoudig achterhalen of je in aanmerking komt?

Een wens van de opdrachtgever was om gebruikers eenvoudig te verwijzen naar de juiste voorzieningen. Middels een test kan de bezoeker zeer eenvoudig, middels een keuzemenu verwezen worden naar de juiste voorziening. 

Ervaar zelf hoe eenvoudig deze test werkt