Diensten

Webdesign

Cinnamon heeft veel ervaring met het ontwerpen van websites voor bedrijven en overheidsorganisaties en is gewend te werken volgens huisstijlrichtlijnen of op basis van beschikbare materialen. We slaan een brug tussen de creatieve en technische aspecten van webontwikkeling. 

Elke website, welke door Cinnamon wordt ontworpen, is op maat vormgegeven naar de behoeften van de opdrachtgever. Daarnaast passen onze ontwerpen niet alleen bij de huisstijl van de opdrachtgever, er wordt ook rekening gehouden met de technologische mogelijkheden van het hedendaagse Internet. Uiteraard houden we hierbij rekening met prettige leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid op tablets en smartphones.

Informatie-architectuur

Hiërarchische, uitklapbare boom-structuren zijn niet de enige vormen van navigeren binnen een website. En ook een zoekveld is niet meer de enige vorm van informatie vinden. Cinnamon besteedt graag veel aandacht aan het vindbaar maken van informatie, door deze te structureren en door te analyseren welke ingangen en technieken het meest geschikt zijn.

Wij besteden veel aandacht aan het vindbaar maken van informatie, door deze op een goede manier te structureren, rubriceren én organiseren.

Conversie

Conversie betekent, in dit geval, het omzetten van een bezoek aan een website naar een bepaald doel. Mogelijke doelen kunnen zijn: het verhogen van het aantal aanmeldingen voor een nieuwsbrief, het leiden van een bezoeker naar een specifieke pagina of de registratie van een gebruiker. Idealiter starten we met een klantfocussessie. Deze speciaal ontworpen sessie is er om inzicht te krijgen in uw (gewenste) klanten zodat u met uw geoptimaliseerde strategie, uw boodschap en de indeling van uw site optimaal kunt inspelen op het animo van uw klanten om zo uw gewenste doel te bereiken. 

Tevens gaan we uitgebreid in op de webstatistieken van uw website, door het maken van een gerichte data-analyse. Vervolgens bepalen we de doelen waar we ons verder op gaan richten. 

CMS

Cinnamon gebruikt voor veel van haar projecten het Drupal CMS. Drupal is open source, waardoor de leverancier afhankelijkheid sterk beperkt wordt en er geen licentiekosten zijn. Drupal is geen compleet kant-en-klaar CMS maar eerder een content management framework waarmee het mogelijk is om een op de cliënt toegespitst CMS in te richten. Drupal is zeer flexibel en kan worden ingezet bij diverse soorten websites.

Drupal is ontwikkeld in de programmeertaal PHP, waarmee Cinnamon ook haar eigen applicaties ontwikkelt. Hierdoor kan Cinnamon eventuele specifieke wensen bijbouwen die niet standaard beschikbaar zijn in Drupal. Het Drupal CMS wordt wereldwijd gebruikt en in Nederland bijvoorbeeld door organisaties zoals Albert Heijn, Philips, RTL en de Rijksoverheid.

Afhankelijk van de functionaliteiten die een klant wenst, kunnen we ook adviseren om het Wordpress CMS te gebruiken. Ook dit betreft een open-source CMS, zodat u nooit afhankelijk van ons bedrijf bent. Wordpress heeft als voordeel dat er vele modules beschikbaar zijn. Zeker bij websites waar weinig maatwerk ontwikkeld hoeft te worden, is Wordpress zeer geschikt.

Hosting

Een goede, snelle en stabiele hostingomgeving is essentieel. Daarom ziet Cinnamon hosting als een belangrijke (extra) dienst. We hebben een eigen stabiele dedicated serveromgeving. De infrastructuur bevat 2 aparte servers met een loadbalancer. Mocht één van de servers onverhoopt uitvallen, dan blijft de website keurig draaien, zonder dat bezoekers hier iets van merken. Onze hostingpartner verzorgt de technische hosting en monitort 24/7 deze servers. De servers staan in een ondergronds, stofvrij datacenter. Cinnamon is verantwoordelijk voor de inrichting van de servers. 

Naast het technisch hosten van een website is de veiligheid van een server een zeer belangrijk onderdeel geworden. Cinnamon heeft voldoende maatregelen genomen om dit onderdeel zorgvuldig in te vullen en veiligheid te waarborgen. 

Security update of audit

Het veilig beheren van een dynamische website is van groot belang. Cinnamon voert voor al haar klanten Drupal of Wordpress Security Updates uit. Het niet installeren van deze updates betekent dat er een risico is dat kwaadwilligen hier misbruik van kunnen maken. Het oplossen van bepaalde fouten (bugfixes) in een CMS verhoogt de veiligheid van de site en waarborgt een correcte werking.

Tevens voeren wij regelmatig Security Audits uit. Wij hanteren hiervoor een Open Source tool, die een uitgebreide en krachtige oplossing biedt om kwetsbaarheden te scannen. Deze tool geeft aanbevelingen op serverniveau in relatie tot uw website en CMS. 

Maatwerk oplossingen

Drupal biedt vele modules die de wensen van klanten ondersteunen. Toch komt het voor dat klanten specifieke wensen hebben die een maatwerk oplossing vereisen. Vanuit onze expertise en ervaring kunnen wij deze klanten van dienst zijn en geschikte maatwerkoplossingen bieden.  Een greep uit onze gerealiseerde maatwerkoplossingen:

  • Koppeling met CRM-pakket of ticketingsysteem;
  • Aanmeldmodule voor evenementen met sessies;
  • Een begrippenlijst / Thesaurus voor toelichting;
  • HTML-pagina's voor publicaties in plaatst van PDF;
  • Een enquêtetool voor een organisatiescan;
  • Specifieke pagina met diverse social media feeds;
  • Automatisch tonen van foto's bij overzichtspagina's vanuit één database.